Paljonko pitäisi säästää kuukaudessa?

Kuinka paljon sun pitäisi säästää joka kuukausi? Tuntuuko että et pysty säästämään yhtään?

 

Ei ole mitään oikeeta tai väärää summaa, mikä pitäisi säästää. Riippuu ihan susta itsestäsi, paljon haluat säästää ja mihin tarkoitukseen säästät. On kuitenkin olemassa sellainen nyrkkisääntö, että säästäisi 10% tuloista.

 

Hyvä sääntö olisi säästää 10% tuloista.

 

Se tarkoittaa, että esim.

1000e tuloista 100e säästöön

2000e tuloista 200e säästöön

3000e tuloista 300e säästöön

Aloita säästämällä vaikka 5e/kk, jos isommat summat tuntuvat vaikeilta. Kun pystyt säästämään 15e kuukaudessa, voit laittaa sen esim. Nordnetin kuluttomaan Superrahastoon tai johonkin muuhun matalakuluiseen rahastoon. Jos tienaat esimerkiksi 2000e/kk, sun olisi hyvä laittaa siitä 200e säästöön. Se voi tuntua paljolta, mutta voit aloittaa pienesti.

Suosittelisin kuitenkin ensin laskemaan, kuinka paljon sulla menee rahaa joka kuukausi kaikkiin menoihin. Sitten kun tiedät, mihin sun rahat menee, sun on helpompi säästää.

Esim. Kuvitellaan, että ostat kahvin (1,5e) joka arkipäivä, eli kuukaudessa se olisi 30e. Sen lisäksi ostat joka päivä suklaapatukan (0,6e), se tekee 18e. Sen lisäksi ostat joka toinen päivä limun (2e), eli kuukaudessa 30e.

Nämä pieneltä tuntuvat ostokset ovat yhteensä 78e. Pienistä puroista syntyy suuri joki.

Pystyt pienillä valinnoilla säästämään paljon. Sama toimii myös toisinpäin, eli huomaat kuinka säästösi suurenevat, kun laitat sen 78e joka kuukausi säästöön. Sulla olisi silloin vuoden lopuksi 936e. Katso tästä korkoa korolle artikkelista, miten esim. 20e/kk sijoitus kasvaa 5, 10, 20 tai 30 vuoden aikana.

 

Jos pystyt säästämään 200 euroa kuukaudessa, niin sinulla on 30 vuoden päästä 72 000e. Jos kuitenkin sijoitat 200e kuukausittain, 10% vuosikorolla sulla olisi 30v päästä huimat 455 865 euroa!

 

Suosittelenkin aloittamaan säästämisen ja sijoittamisen nyt heti!

let's start

Monet joille kerron sijoittamisesta sanovat, että haluavat kyllä alkaa sijoittamaan heti kun on vain parempi rahatilanne. Muista kuitenkin, että sijoittaminen ei ole rikkaiden etuoikeus! Pystyt sijoittamaan 15e/kk ja nostaa summaa pikkuhiljaa. Tärkeintä on aloittaa heti.

Ensimmäinen askel on avata arvo-osuustili eli ”sijoitustili”. Itse suosin Nordnetiä varsinkin rahastosijoittamisessa, koska se on helppokäyttöinen ja käytän heidän Shareville sivustoa, josta voi seurata helposti sijoituksia ja osallistua sijoitusaiheisiin keskusteluihin. Voit tehdä tunnukset Nordnetiin, vaikka sinulla ei olisi tällä hetkellä yhtään rahaa. Kun olet tehnyt tunnukset, rahan sijoittaminen ei tunnu enää niin isolta askeleelta. Voit tehdä tunnukset alle viidessä minuutissa ja tarvitset vain verkkopankkitunnukset.

 

Suosittelen sua uhraamaan nyt 5 minuuttia elämästäsi ja nauttimaan tämän päätöksen tuloksista koko loppuelämän.

 

Avaa arvo-osuustili esim. oman pankkisi verkkopankin kautta tai Nordnetissä. Jos sijoitat rahastoihin, niin Nordnet on siihen hyvä. Jos kuitenkin tarkoitus on sijoittaa osakkeisiin, niin tällä hetkellä OP ja Nordea taitavat olla edullisimmat vaihtoehdot kaupankäyntikulujen suhteen. Jos sinulla on nyt rahaa tilillä, voit tehdä sijoituksen heti. Suosittelenkin sitä, koska monesti kuvittelemme jonkin asian olevan todella monimutkainen, mutta sitten kun teemme sen, tajuamme sen olevan yksinkertaista. Voit ostaa alkuun vaikka vain 15 eurolla jotain matalakuluista rahastoa.

Hyvä syy avata Nordnetin tili on se, että voit kuukausittain laittaa sinne rahaa automaattisesti, vaikka et heti haluaisikaan ostaa niillä vielä sijoituksia. Näin sulla ei tule kiusausta siirtää rahaa säästötililtä käyttötilille silloin kun rahat meinaavat loppua. Monesti meillä on pankissa muutama eri tili, joista yksi on säästötili, mutta pystyt siirtämään säästötililtä käyttötilille parilla napin painalluksella.

Muista, että yleensä parhaan tuloksen saavuttamiseksi et käytä näitä säästettyä ja sijoitettuja rahoja ainakaan 5-10 vuoteen. Parhaimmassa tapauksessa nautit sijoituksiesi tuotoista 30 vuoden päästä, kun rahasi ovat jo moninkertaistuneet. Itse kuitenkin aion nauttia sijoitetuista rahoista myös matkan varrella, eli kun olen saanut tarpeeksi rahaa sijoituksiin, niin otan aina välillä pienen summan ulos ja lähden vaikka matkalle. Kuitenkin se iso potti jatkaa vuosi vuodelta kasvamistaan.

Eli ota tavoitteeksi säästää 10% tuloistasi, mutta aloita säästäminen ja sijoittaminen nyt pienillä summilla!

 

Lue ilmainen opas vaurastumisen askeleista >>

Lue Oikotie sijoittamiseen e-kirja >>

 

*Teksti sisältää affiliate-markkinointia*

 

Related Post

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *