Miten kilpailuttaa vakuutukset ja sähkö?

Mitä tarkoittaa kilpailutus? Miten se tehdään? Minkä takia pitäisi kilpailuttaa vakuutus ja sähkö säännöllisesti?

 

Kilpailutus tarkoittaa sitä, että pyytää tarjouksen monesta eri paikasta ja vertailee niitä, minkä jälkeen valitsee itselleen parhaimman vaihtoehdon.

 

Vakuutukset

Sulla voi olla monta vuotta sitten hankittu vakuutus, jonka hinta on muuttunut tai saisit sen paljon halvemmalla jostain muualta.

Esim. Puolisollani oli kotivakuutus, johon kuului myös matkavakuutus ja lisäpakettina urheiluvakuutus extreme-lajeille. Muutettuamme yhteen halusin tutkia, mikä vakuutus meidän kannattaisi ottaa. Vertailin hintoja ja huomasin, että jostain kumman syystä saisimme puolisollani olevan vakuutuksen samaan hintaan kuin aiemmin, vaikka lisäämme mut samaan vakuutukseen. Soitin sitten vakuutusyhtiöön varmistaakseni asian ja päädyimme jatkamaan puolison vanhaa vakuutusta, johon lisäsimme mut ja mulle myös tuli urheiluvakuutus extreme-lajeille. (Brasilialainen jujutsu on vakuutusyhtiöiden luokittelussa extreme laji).

Eli puolisoni maksoi aiemmin yksin n. 300e/v, mutta lisättyämme mut samaan vakuutukseen hinta pysyi samassa! (Maksamme siis n. 300e/v vakuutuksesta, johon kuuluu koti-, matka- ja urheiluvakuutus. Jos ottaisimme urheiluvakuutuksen pois niin hinta olisi vain n. 180e/v.) Vakuutusyhtiöiden hinnat muuttuvat paljon ja ne eivät ilmoita sulle todellakaan, jos alentavat vakuutuksen hintaa, jonka olet ottanut aikoinaan. Kannatti kilpailuttaa tässä tapauksessa, koska säästimme siinä monia satoja.

 

Sähkön kilpailutus

Sähkön hintaakin kannattaa kilpailuttaa ja se käy kätevästi esim. www.sahkovertailu.fi. Olen vaihtanut sähköyhtiötä todella monta kertaa, koska monesti on löytynyt parempi diili. Voit vertailla hinnan lisäksi, miten ekologista sähköä haluat. Meillä on nyt 100% vesivoimalla tuotettua sähköä.

Sähkön hintahan muodostuu itse siitä sähköstä ja sen lisäksi sähkön siirrosta. Sähkön hintaan pystyt vaikuttamaan valitsemalla minkä tahansa sähköyhtiön. Sähkönsiirron maksuihin et pysty vaikuttamaan ja sähkönsiirtoyhtiö määräytyy asuinpaikkasi mukaan, esim Helsingissä se on Helen.

Sähköyhtiön vaihtaminen on helppoa. Vertaile ja valitse itsellesi paras diili. Täytä tilaus ja sähköyhtiö hoitaa loput! Sun ei tarvitse erikseen ilmoittaa sähkönsiirtoyhtiölle, että olet vaihtanut sähköyhtiötä. Kilpailuttamalla sähkön edes kerran vuodessa, voit säästää jopa satasia. Välillä voit myös huomata, että ei ole parempaa diiliä ja hyvillä mielin jatkaa nykyistä sopimusta!

 

Muuta kilpailutettavaa

Kannattaa myös välillä tarkistaa puhelinliittymien hintoja esim. www.kilpailuttaja.fi sivuilla on helppo vertailla liittymien hintoja. Sivulta löytyi myös sähkön vertailua ja lainojen vertailua.

Olen myös kuullut, että asuntolainan kilpailuttaminen olisi erittäin kannattavaa. Siitä en osaa sanoa tarkemmin, koska itselläni ei vielä ole asuntolainaa.

 

Käy nyt tarkistamassa onko sun sopimukset ajantasalla!

 

Related Post

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *