Miten ja miksi aloitin sijoittamisen?

Lot of coins
Mulla on ollut jostain 15-vuotiaasta lähtien sellainen uskomus, että pelkällä työnteolla ei voi rikastua ja pitää sijoittaa tullakseen rikkaaksi. En tiedä mistä olen alunperin tämän uskomuksen kehitellyt, mutta on siinä jotain perää ollut.

 

Olin ollut jo pitkään kiinnostunut sijoittamisesta, mutta se oli kuulostanut todella monimutkaiselta ja vaikealta asialta. Päätin kuitenkin ottaa asiasta selvää, eli keväällä 2017 ja lainasin kirjastosta muutaman kirjan. Tuntui, että tietoa oli todella paljon ja mulla oli jopa vähän toivoton ja turhautunut olo. Ajattelin kuitenkin, että kokeillaan nyt sijoittaa edes 20e johonkin, koska kiinnostusta ja innostusta riitti aiheeseen paljon. Tein sitten ensimmäisen sijoitukseni ja ostin Nordnetistä superrahastoa.

 

Mikä ihmeen superrahasto? Tässä selite, joka on lainattu Nordnetin sivuilta:

Superrahasto Suomi on markkinoiden ensimmäinen täysin kuluton indeksirahasto Suomessa. Rahasto seuraa OMXH25-indeksiä, eli Helsingin pörssin 25 vaihdetuimman osakkeen kehitystä, ja sijoittaa osingot uudelleen kasvuosuuksien tavoin.

 

Superrahasto sisältää siis 25 yhtiön osakkeita ja rahastossa ei ole minkäänlaisia kuluja, eli kun ostat rahasto-osuutta niin et maksa mitään ylimääräistä kuten monissa muissa rahastoissa. Nordnetissä myös sijoitusten säilytys on ilmaista.

Päätin ekan sijoituksen jälkeen, että laitan joka kuukausi 50-100e tähän rahastoon. Nyt siellä on jo kiva summa. Tärkeintä on aloittaa sijoittamaan aikaisin elämässä edes pienellä summalla. Laita vaikka 20e/kk nyt, ja heti kun tulot kasvavat tai saat menoja karsittua niin nosta summa 50e/kk.

Ja tee se ensimmäisenä asiana, kun palkka tulee tilille!

 

Rahastoista on turvallista ja helppoa aloittaa sijoittaminen, koska rahastojen kurssit eivät heilu niin paljon kun osakkeiden. Halusin kuitenkin ostaa myös osakkeita, sillä niistä voi saada yleensä isompia tuottoja kuin rahastoista.

Ostin lokakuussa 2017 ensimmäiset osakkeeni ja ne olivat Nokian osakkeita. Sen jälkeen ostin marraskuussa kahden kanadalaisen lääkekannabisyhtiön osakkeita kokeilumielessä. Kaikki sijoitukseni ovat tällä hetkellä plussalla onneksi. (Tilanne 30.4.2018: Superrahasto +7,40%, Nokia +11,94%, AbCann Global +42,27% ja Aurora Cannabis +24,00%). Kiinnostuin myös kryptovaluutoista ja ostin niitäkin loppuvuodesta, mutta en suosittele niiden ostamista ilman jonkinlaista tietoa sijoittamisesta ja kryptovaluutoista.

Jos sua kiinnostaa aloittaa sijoittaminen, niin suosittelen lukemaan vaikka pari kirjaa ja rohkeasti aloittamaan sijoittaminen pienillä summilla. Itse olen eniten oppinut matkan varrella samalla sijoittaen ja etsien uutta tietoa.

Tästä pääset suoraan rekisteröitymään Nordnetiin ja tarvitset vain verkkopankkitunnukset.

 

Katso myös nämä hyödylliset postaukset:
>> Näin avaat tilin Nordnettiin <<
>> Milloin kannattaa alkaa sijoittamaan? <<

 

*Teksti sisältää affiliate-markkinointia*

Related Post

2 Replies to “Miten ja miksi aloitin sijoittamisen?

  1. Moi, tämä on ensimmäinen postaus jonka blogistasi luin! Aihe on kiinnostava, mutta teksti jätti roikkumaan… Ymmärsin, että olet vasta-alkaja sijoittamaan ja olisikin ollut motivoivaa kuulla, minkä verran olet saanut voittoja säästöjen lisäksi :) Ehkä myös nordnetin tai rahaston kattavampi esittely olisi saanut lukijan klikkaamaan linkkiä ja yhteenveto lopussa ja muistuttelisi hyödyistä. Tästä postauksesta jäi olo, että se ylittää juuri tuon ihanteellisen SEO-rajan ja yrität saada lukijat klikkaamaan linkkiä mahdollisimman vähällä vaivalla. Muuten teksti oli helppolukuista ja ymmärrettävissä! Tsemppiä kirjoitteluun :)

    1. Moi Anna, kiitos rakentavasta palautteesta!
      Voisin kirjoittaa vähän lisätietoja noista sijoituksista, että paljon niissä on tällä hetkellä voittoa :) Tykkään itse lukea lyhyitä blogipostauksia, jonka vuoksi kirjoitan tähän blogiin mielellään lyhyitä ja ytimekkäitä postauksia. Hyvä siis, että teksti oli helppolukuista! Nordnetistä teen myöhemmin kattavamman esittelyn, niin en halunnut tässä avata sen käyttöä yksityiskohtaisemmin. Kiitos tsempeistä ja toivottavasti jatkat blogin lukemista :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *