Miten hallita omaa rahankäyttöä ja oppia säästämään?

Paljonko sulla menee rahaa kuukaudessa ruokaan? Entä laskuihin? Entä harrastuksiin?

 

Ensimmäinen askel hallita rahaa on tietää omat menot!

 

1,5 vuotta sitten kiinnostuin rahan hallinnasta, ja halusin tietää tarkalleen kuinka paljon meillä menee rahaa kuukaudessa. Menin verkkopankkiin ja otin muutaman edellisen kuukauden tiliotteet, ja kirjasin ne ylös. (Teen myöhemmin postauksen eri ohjelmista ja sovelluksista mihin voi laittaa menot ja tulot). Luulin tietäväni suunnilleen minun ja avopuolisoni menot. Yllätyin miten olin arvioinut esim. ruokamenot yläkanttiin ja laskut alakanttiin. Jokainen kuukausi on tietenkin erilainen, joten menot eivät ole aina samat ja joskus voi olla satojen eurojen heittoja.

 

Menojen merkkaaminen on vähentänyt stressiäni ja saanut oloni turvallisemmaksi.

 

Tiedän aina paljon meillä on ollut menoja, ja jos joku kuukausi rahaa on mennyt normaalia vähemmän, niin voimme hyvillä mielin palkita itsemme ostamalla jotain kivaa tai käymällä ravintolassa syömässä.

Esim. Meillä menee avopuolisoni kanssa ruokakauppaan n. 350-400e/kk (sisältäen wc-paperit ja pesuaineet) ja lähikauppamme on Alepa.

Kun tiedät PALJON sulla menee rahaa kuukaudessa ja MIHIN se menee, voit alkaa säästämään rahaa helposti. Tulet huomaamaan, että sinulla menee joihinkin asioihin enemmän rahaa kun luulit. Voit aloittaa säästämään vaikka vain 20 eurolla kuukaudessa ja pikkuhiljaa nostaa summaa. Kunhan vain aloitat NYT, etkä joku päivä :)

 

Related Post

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *