Miten automatisoida rahastosijoittaminen?

 

Haluaisitko automatisoida sijoitusten tekemisen?

Tässä postauksessa on ohjeet, miten automatisoit Nordnetissä rahastosijoitukset. Se tehdään siten, että aloitetaan Nordnetissä kuukausisäästäminen ja laitetaan omassa verkkopankissa toistuva maksu lähtemään Nordnetiin kuukausittain. Tämän avulla sun ei tarvitse ikinä vaivautua siirtämään rahaa Nordnetiin tai ostaa itse rahasto-osuuksia. Todella vaivaton tapa sijoittaa siis!

Eli jos sinulla on Nordnetissä tili, voit käyttää tätä ohjetta. Jos haluat avata tilin, tässä ohjeet.

 

1. Kirjaudu Nordnetiin

2. Etusivulla klikkaa Palvelut ja sen jälkeen Kuukausisäästäminen (Sijoitukset osion alla).

 

3. Klikkaa Aloita kuukausisäästäminen.

 

4. Klikkaa taas Aloita kuukausisäästäminen.

 

5. Täytä tiedot. Paljonko haluat kuukaudessa laittaa rahastoon? (Minimi yleensä 15e/rahasto). Ja mikä päivä haluat sijoituksen tapahtuvan Nordnetissä? (Tämä ei ole päivä, jolloin raha lähtee sun omalta pankkitililtä, vaan milloin Nordnet ostaa rahallasi rahasto-osuuksia).

 

6. Nyt voit valita, mihin rahastoon haluat rahasi menevän. Lue täältä lisää eri rahastoista. (Itse laitoin hakuun super, eli etsin kaikki superrahastot. Valitsin niistä nyt esimerkkinä Nordnet Superrahasto Suomen).

 

7. Jos  valitsit yhden rahaston, niin täytä kenttään 100% eli 15e menee kokonaisuudessaan tähän rahastoon. Jos valitsit enemmän rahastoja, niin valitse miten paljon haluat laittaa jokaiseen rahastoon. (Huom. useimmissa rahastoissa minimimerkintä 15e).

Klikkaa vielä Aloita säästäminen.

Nyt Nordnetin osalta automatisointi on valmis! Ohje jatkuu vielä ja seuraavaksi näytän, miten saat pankkitililtä rahan siirtymään Nordnetiin automaattisesti joka kuukausi.

 

8. Mene kohtaan Salkku ja klikkaa Talletukset.

 

9. Vasemmalta pystyt tekemään yksittäisen talletuksen heti, mutta me halutaan automatisoida tämä, ettei joka kuukausi tarvitse tehdä tätä. Eli lue oikealla oleva teksti ja mene sivun alareunaan.

 

10. Tässä välissä mene omaan verkkopankkiin ja tee uusi maksu. Laita maksun saajaksi Nordnet ja tilinumeroksi jokin alla olevista. (Jos haluat rahan siirtyvän mahdollisimman nopeasti, valitse tilinumero, joka on samassa pankissa kun sun pankkitili. Eli jos sulla on Nordeassa tili, valitse maksun saajan tilinumeroksi Nordean Asiakasvaratili). Sen jälkeen laita maksun viitenumeroksi se numerosarja, mikä sulla lukee Nordnetissä viitenumero kohdan alla. (Alla olevassa kuvassa näkyy se kohta, olen tosin peittänyt oman numerosarjani). Tämä on erittäin tärkeää, että laitat oikein viitenumeron, muuten raha ei löydä perille sun pankista Nordnetiin oikeaan paikkaan. Sen jälkeen laita tämä maksu lähtemään toistuvasti joka kuukausi.

 

Onneksi olkoon, sun rahastosijoittaminen on nyt täysin automatisoitu!

P.S. Ota huomioon, että jos sijoitat vain yhteen rahastoon niin sijoituksesi eivät ole hajautettu kunnolla. Tämä tarkoittaa sitä, että jos juuri tämä rahasto menettää arvoaan ja sulla on kaikki rahat siellä, niin sijoituksiesi arvo laskee. Voit pienentää tätä riskiä sijoittamalla moneen erilaiseen rahastoon, eli hajauttamalla sijoituksesi kunnolla.

Tästä pääset tekemään tilin Nordnetiin.

 

Haluatko tietää lisää hajauttamisesta ja muista sijoittamisen perusteista? Katso tämä.

 

*Teksti sisältää affiliate-markkinointia*

Related Post

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *