Miten aloittaa sijoittaminen?

Haluatko alkaa sijoittamaan, mutta se tuntuu vaikealta ja monimutkaiselta? Et ehkä tiedä mistä etsiä tietoa ja milloin tehdä ensimmäinen sijoitus?

 

Jos sua kiinnostaa sijoittaminen, mutta et tiedä mistä aloittaa niin lue kirjoittamani e-kirja nimeltä Oikotie sijoittamiseen, jonka avulla tutustut sijoittamisen perusteisiin ja ymmärrät tärkeimmät käsitteet. Lue lisää e-kirjasta täältä >>. Halusin kirjoittaa tämän e-kirjan, koska olen ollut samassa tilanteessa kun sä, eikä siitä edes ole kauaa.

 

Oma tarina

Olin pitkään jo miettinyt, että haluaisin alkaa sijoittamaan. En tiennyt mitään sijoittamisesta, jonka vuoksi lykkäsin asiaa pitkään. Vuoden 2017 alussa kuitenkin päätin, että nyt alan etsimään tietoa asiasta.

Ihan ensimmäiseksi lainasin kirjastosta pari tylsää kirjaa. En muista niiden nimiä, enkä suosittele niitä kenellekään. Taisivat jopa olla aika vanhoja kirjoja. Kirjoista kuitenkin tajusin vähän erilaisista sijoituslajeista, mutta enimmäkseen osakkeista. Sitten lainasin Tony Robbinsin kirjan (Raha – Peli haltuun – 7 yksinkertaista askelta taloudelliseen vapauteen), joka oli todella hyvä, mutta olisin saanut kirjasta enemmän irti, jos olisin jo ymmärtänyt siinä vaiheessa perusasiat sijoittamisesta.

books

Kirjojen lukemisen jälkeen tutustuin Nordnetiin ja tein tunnukset. Jatkoin omatoimisesti opiskelua sijoittamisesta ja sain myös Nordnetin nettisivuilta paljon hyödyllistä tietoa, minkä jälkeen uskaltauduin ostamaan Superrahasto Suomea 50e:lla. Olin jo ymmärtänyt, että sijoittamisen yksi tärkeä periaate on hajauttaa ajallisesti, eli laittaa rahaa sijoituksiin esim. 1kk tai 3kk välein. Kunhan ei laita kaikkia rahoja heti samaan paikkaan, koska sitten käy huonosti jos kurssi laskee. Jatkoin muutaman kuukauden laittamalla 50e-100e superrahastoon ja pohdin, että milloin uskallan ostaa osakkeita ja mistä tiedän, että on hyvä aika ostaa niitä.

Liityin Facebookissa ryhmiin Sijottajanaisten sparrausboxi sekä Vauras Nainen, ja opin paljon uutta seuraamalla keskusteluja. Lokakuun lopulla uutisoitiin kuinka Nokian kurssi oli romahtanut 17% ja ajattelin, että nyt voisin ostaa ensimmäiset osakkeet! Ostin Nokiaa 500e:lla ja se on ollut hyvä ensimmäinen ostos. Tällä hetkellä Nokia on salkussani +14,49% (tilanne 24.7.2018). Ensimmäisen osakeoston jälkeen uskalsin myös ostaa muitakin osakkeita ja jatkoin kuukausittain Superrahastoon sijoittamista.

 

Jos olisin tiennyt miten helposti voi alkaa sijoittamaan, olisin aloittanut aiemmin!

 

Suosittelen sulle samanlaisia ensiaskeleita sijoittamiseen:
  1. Lue joku sijoittamisesta kertova kirja + mun kirjoittama e-kirja Oikotie sijoittamiseen
  2. (Yritä oppia jatkuvasti jotain uutta sijoittamisesta samalla kun suoritat seuraavia askeleita)
  3. Avaa arvo-osuus tili (=sijoitustili) Nordnetiin tai omaan pankkiisi
  4. Laita esim. 15e-50e johonkin rahastoon
  5. Seuraa mitä sijoitukselle tapahtuu viikottain tai kuukausittain
  6. Jatka kuukausittaista säästämistä rahastoon
  7. (Osta jonkun yhtiön osakkeita)
  8. (Osta lisää osakkeita)

Tämän jälkeen sulla on jo sen verran tietoa sijoittamisesta, että voit tutustua muihin sijoituslajeihin. Sun ei kuitenkaan tarvitse osata kaikkea sijoittamisesta, voit koko loppuelämäsi sijoittaa vaikka rahastoihin tai osakkeisiin. Riippuu ihan mitä tavoittelet ja paljon jaksat uhrata aikaa sijoittamiseen.

Lue lisää Oikotie sijoittamiseen e-kirjasta täältä, jonka avulla opit perusteet sijoittamisesta vaivattomasti!

 

Katso myös nämä hyödylliset postaukset:
>> Näin avaat tilin Nordnetiin <<
>> Korkoa korolle esimerkkejä <<

 

 

*Teksti sisältää affiliate-markkinointia*

Related Post

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *