Miten aloittaa sijoittaminen?

Haluatko alkaa sijoittamaan, mutta se tuntuu vaikealta ja monimutkaiselta? Et ehkä tiedä mistä etsiä tietoa ja milloin tehdä ensimmäinen sijoitus?

 

Oma tarina

Olin pitkään jo miettinyt, että haluaisin alkaa sijoittamaan. En tiennyt mitään sijoittamisesta, jonka vuoksi lykkäsin asiaa pitkään. Vuoden 2017 alussa kuitenkin päätin, että nyt alan etsimään tietoa asiasta.

Ihan ensimmäiseksi lainasin kirjastosta pari todella tylsää kirjaa. En muista niiden nimiä enkä suosittele niitä kenellekään. Kirjoista kuitenkin tajusin vähän erilaisista sijoituslajeista, mutta enimmäkseen osakkeista. Sitten lainasin Tony Robbinsin kirjan (Raha – Peli haltuun – 7 yksinkertaista askelta taloudelliseen vapauteen), joka oli todella hyvä, mutta kirjasta olisin saanut paljon enemmän irti, jos olisin jo ymmärtänyt perusasiat sijoittamisesta.

books

Kirjojen lukemisen jälkeen tutustuin Nordnetiin ja tein tunnukset. Sain myös Nordnetin nettisivuilta paljon hyödyllistä tietoa ja uskaltauduin ostamaan Superrahasto Suomea 20e:lla. Olin jo ymmärtänyt, että sijoittamisen yksi tärkeä periaate on hajauttaa ajallisesti, eli laittaa rahaa sijoituksiin esim. 1kk tai 3kk välein. Kunhan ei laita kaikkia rahoja heti samaan paikkaan, koska sitten käy huonosti jos kurssi laskee. Jatkoin muutaman kuukauden laittamalla 50e-100e superrahastoon ja pohdin, että milloin uskallan ostaa osakkeita ja mistä tiedän, että on hyvä aika ostaa niitä.

Liityin Facebookissa ryhmiin Sijottajanaisten sparrausboxi sekä Vauras Nainen, ja opin paljon uutta seuraamalla keskusteluja. Lokakuun lopulla uutisoitiin kuinka Nokian kurssi oli romahtanut 17% ja ajattelin, että nyt voisi olla oston paikka! Ostin Nokiaa 500e:lla ja se on ollut hyvä ensimmäinen ostos. Tällä hetkellä Nokia on salkussani +14,49% (tilanne 24.7.2018). Ensimmäisen osakeoston jälkeen uskalsin myös ostaa muitakin osakkeita ja jatkoin kuukausittain Superrahastoon sijoittamista.

Lyhyessä ajassa voi oppia tosi paljon sijoittamisesta :) 

 

Jos olisin tiennyt miten helposti voi alkaa sijoittamaan, olisin aloittanut aiemmin!

 

Suosittelen sulle samanlaisia ensiaskeleita sijoittamiseen:
  1. Lue joku sijoittamisesta kertova kirja
  2. Avaa tili Nordnetiin
  3. Laita esim. 15e-50e Superrahastoon
  4. Seuraa mitä sijoitukselle tapahtuu viikottain tai kuukausittain
  5. Jatka kuukausittaista säästämistä Superrahastoon
  6. Osta jonkun yhtiön osakkeita
  7. Osta lisää osakkeita

Tämän jälkeen sulla on jo sen verran tietoa sijoittamisesta, että voit tutustua muihin sijoituslajeihin.

P.S. Liity Vaurastu Nuorena Facebook-ryhmään!

 

Aloita vaurastuminen nyt! Tilin tekeminen Nordnetiin vie alle 5min ja pääset nopeasti aloittamaan sijoitustaipaleesi :)

 

Katso myös nämä hyödylliset postaukset:
>> Näin avaat tilin Nordnetiin <<
>> Korkoa korolle esimerkkejä <<

 

 

*Teksti sisältää affiliate-markkinointia*

Related Post

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *