Mitä, missä ja milloin olet ostanut viimeisen vuoden aikana?

S-ryhmän uusi palvelu ”Omat ostot” kertoo mitä, missä ja milloin olet ostanut viimeisen vuoden aikana.

 

Ostotiedot näkyvät tuoteryhmittäin ja voit tarkastella mm. mihin tuotteisiin on mennyt eniten rahaa ja mitä tuotteita olet ostanut milloinkin. Palvelu toimii vain, jos olet käyttänyt S-ryhmän bonuskorttia.

Itse käyn yleensä S-ryhmän kaupoissa ja käytän melkein aina bonus korttia, mutta välillä tulee käytyä K-kaupoissa ja välillä avopuoliso käy kaupassa, eikä hän jaksa käyttää bonuskorttia. Tämä palvelu kuitenkin antaa mulle riittävästi tietoa ruokaostoksistani, sillä luulen että ainakin 80% meidän talouden ostoksista on kirjattu bonuskortille.

 

Tutustu palveluun näin:

1. Kirjaudu s-kanavaan ja mene etusivulla OMAT OSTOT kohtaan niin pääset tähän näkymään. (Oon piilottanut omia tietoja valkoisilla palkeilla, älä hämäänny kun missään ei lue euromääriä)

s-kanava

2. Avaa tämä valikko

s-kanava

3. Näet nyt erittelyn ja voit valita joko hinnan mukaan tai määrän mukaa

4. Voit valita jonkun kohdan ja näet tarkan erittelyn siitä mitä, paljon ja milloin olet ostanut.

 

Mulle tuli ainakin yllätyksenä miten eri tuoteryhmiin on mennyt rahaa. Oli kuitenkin tosi mielenkiintoista tietää nämä asiat. Tiedostamalla mihin sulla menee rahaa, pystyt helposti tekemään erilaisia valintoja kaupassa.

 

Mun listasta huomasin, että eniten rahaa menee näihin:
  1. Siipikarjanliha 6%
  2. Leivonnaispakasteet (gluteenittomat leivät) 5%
  3. Vihannekset 5%
  4. Naudanliha 5%
  5. Suklaavalmisteet 4%

Näiden perusteella aion luultavasti vähentää ainakin tuoteryhmää ”Leivonnaispakasteet”. Mun tilanteessa ne tarkoittaa gluteenittomia tuotteita, jotka on pakastetuotteita. Hassua kanssa, että viidenneksi eniten rahaa on mennyt suklaavalmisteisiin, eli 147e.

 

Eli jos käytät bonuskorttia niin käy katsomassa heti mihin sun rahat menee. Palvelussa näet myös mm. mikä viikonpäivä käyt eniten kaupassa ja onko vihannesten kulutus vähentynyt tai lisääntynyt viime kuukausina.

 

Katso myös nämä hyödylliset postaukset:
>> Miksi pitäisi laskea omat menot? <<
>> 4 konkreettista esimerkkiä miten voit vähentää menoja <<

 

Related Post

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *