Miksi kannattaa epäonnistua?

Kukaan ei varmaan tykkää epäonnistumisesta, mutta usein se ohjaa elämääsi oikeaan suuntaan. Kerron tässä oman tarinani epäonnistumisesta. Tämä tarina ei pääty onnistumiseen, vaan uuden suunnan löytämiseen.

 

Olen itse epäonnistunut monta kertaa ja monessa asiassa. Viimeisin iso epäonnistuminen oli syksyllä 2017, kun hain joukkorahoitusta vaatemallistolleni. Olin koko vuoden tehnyt töitä sen eteen. Kartoitin kysyntää, piirsin kaavat, valitsin kankaat, tein mallikappaleet, suunnittelin brändäystä, tein markkinointisuunnitelman, teetin mainosvideon… Huh lista vaan jatkuu. Tavoite oli, että saisin joukkorahoituskampanjan avulla kerättyä 10 000e, jonka avulla olisin saanut valmistettua varastoon vaatteita ja avattua verkkokaupan.

 

Luulin, että tämä on mun unelma.

 

failure quotes

Julkaisin kampanjan Indiegogo joukkorahoituspalvelussa lokakuun lopulla. Meni vain muutama päivä ja aloin huomaamaan itselläni ristiriitaisia tunteita. Tuntui, että edes vaatteiden ajattelu ahdisti ja jokin ääni päässäni sanoi, että toivottavasti tämä kampanja ei onnistu. Ajattelin, että ne tuntemukset johtuvat kaikesta stressistä ja uupumuksesta. Voin sanoa nyt 7 kuukauden jälkeen, että ne ajatukset ja fiilikset olivat täysin oikeita ja ne eivät johtuneet stressistä.

 

Olin menettänyt innostukseni vaatetusalaa kohtaan ja tuntui jopa siltä, että todelliset tunteeni ja ajatukseni puskivat esiin epäonnistumisen myötä.

 

Olen siis aina rakastanut erilaisia käsitöitä ja ajattelin, että haluan työskennellä vaatetusalalla. Olen opiskellut vaatetusalan markkinointia ja toiminut yrittäjänäkin muutaman vuoden. Kuitenkin joukkorahoituskampanjan jälkeen tajusin, että en halua olla vaatetusalalla, vaikka käsityöt ovatkin rakas harrastukseni. En kuitenkaan kadu mitään, koska nyt ainakin tiedän sen mitä en halua tehdä. Jos mulla olisi kuitenkin ollut vielä intoa jatkaa vaatetusalalla, olisin yrittänyt hyväksyä epäonnistumiseni ja kokeillut uudestaan parannetulla kampanjalla.

Joukkorahoituskampanjan epäonnistuminen ei siis haitannut mua ja olin onneksi varavaihtoehtona hakenut opiskelemaan liiketaloutta. Sain opiskelupaikan ja olen tällä hetkellä erittäin tyytyväinen, että asiat menivät näin. Et myöskään lukisi tätä blogia, ilman tätä mun epäonnistumista, koska aloitin Vaurastu Nuorena blogin heti joukkorahotuskampanjan jälkeen.

 

Epäonnistuminen vahvisti mua ja kehitti mun osaamista. Ilman epäonnistumista en olisi tässä tilanteessa, missä olen nyt. En olisi myöskään alkanut bloggaamaan ilman tätä epäonnistumista.

 

Joku asia voi vaikuttaa negatiiviselta silloin kun se tapahtuu, mutta ehkä huomaatkin tulevaisuudessa sen olleen positiivinen asia.

 

Epäonnistumiset testaavat ja haastavat sua. Jos olet löytänyt intohimosi, niin pienet epäonnistumiset eivät lannista sua. Jos kuitenkin menetät toivon epäonnistumisen jälkeen, mieti onko tavoittelemasi asia oikeasti sitä mitä haluat saavuttaa?

Uskalla siis epäonnistua, sillä se kehittää sua aina jollain tavalla! Tuleeko sulla mieleen epäonnistumisia, jotka olivat loppupeleissä hyviä juttuja? :)

 

Related Post

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *