4 konkreettista esimerkkiä miten voit vähentää menoja

säästöpossu

Haluatko säästää rahaa? Vähentämällä menoja saat säästettyä enemmän. Jos haluat säästää isoja summia, sun pitää tietää myös mihin sun rahat menevät.

Seuraavilla vinkeillä voit kuitenkin päästä jo alkuun ja saada enemmän rahaa säästöön!

 

1.Valitse halvempi ruokakauppa

Käymällä isoissa marketeissa säästät rahaa, sillä hinnat ovat paljon halvemmat kuin lähikaupassa. Myös K-ryhmän, S-ryhmän ja Lidlin kaupoissa voi olla iso ero.

Esim.

Banaani Chiquita: Alepassa 1,59€/kg ja Prismassa 1,29€/kg

Jauheliha 400g Kotimaista: Alepassa 3,59€ ja Prismassa 2,98€

Juusto Oltermanni 1kg Valio: Alepassa 6,59€ ja Prismassa 4,79€

 

Esim. Matsmart myy tuotteita, jotka menisivät muuten jätteeksi. Osassa näistä on parasta ennen päiväys lähestymässä, mutta osa on ihan samanlaisia tuotteita kun kaupasta ostaisit! Tästä pääset suoraan makeisosastolle, ole hyvä :D

 

2.Tee lista asioista mitä tarvitset

Moni varmasti tekee ostoslistan ruokakauppaan, hyvä juttu! Mutta teetkö listaa myös muista ostoksista? Monesti kun lähtee kaupoille shoppailemaan, niin tulee ostettua asioita mitä ei tarvitse.

Esim. Pidä listaa puhelimessa tai paperilla asioista mitä pitää ostaa, äläkä osta mitään muuta mitä listalla ei ole.

 

3.Tarkista/kilpailuta sopimukset

Tämä on vähän tylsää, mutta säästää monesti rahaa eikä vie paljoa aikaa! Eli tarkista onko tarjolla halvempaa puhelinliittymää, vakuutusta tai sähköä.

Esim. tarkistin vuosi sitten vakuutuksemme, johon kuului koti-, matka-, ja tapaturmavakuutus. Hinta tippui melkein 50%, vaikka uusi sopimus oli samasta paikasta kuin aiempikin sopimus.

 

Esim. Katso paljon käytät dataa puhelimella. Monella on liian iso datapaketti ihan turhaan. Olen itse miettinyt, jos vaihtaisin MOI liittymään, joka maksaa vain 6e/kk (sisältää 4Gt dataa). En kuitenkaan ole varma kannattaako mun vaihtaa, kun välillä jaan nettiä puhelimesta, jolloin sitä dataa menee paljon.

 

4. Syö kotona

Tee ruokaa kotona ja vältä ulkona syömistä, jos tarkoituksesi on saada säästettyä. Tällä keinolla säästää paljon! Jos vihaat ruoan tekemistä, niin en sitten ehkä suosittele tätä.

Esim. Syöt puolisosi kanssa joka päivä ulkona lounaan. Sanotaan, että ateriat maksavat 10€/kpl, eli päivässä menee 20€. Viikossa se on 140€ ja kuukaudessa n. 560€. Eli pelkkiin lounaisiin on jo mennyt tuon verran rahaa ja siihen päälle tulee vielä muut syömiset.

Jos teet kotona ruokaa niin saat säästettyä isoja summia! Meillä menee avopuolison kanssa ruokaan n. 400€/kk (sisältää ihan kaikki ruoat, sekä muutamat ulkona syömiset). Ainiin ja lähikauppamme on Alepa, eli tuon summan saa vielä alemmaksi, jos on mahdollisuus käydä isommissa marketeissa.

 

Muista myös, että pienistä summista tulee isoja helposti! Jos ostat kahvikupin 1€ ja suklaapatukan 0,70€ joka päivä, se tekee vuodessa yhteensä 620€.

Mitä jos sijoittaisit tuon 620€ tänä vuonna, sekä seuraavan 5 vuoden ajan. (Esim. sijoitat johonkin, jossa on 6% vuosituotto). Sinulla olisi silloin 3700€ kasassa 5 vuoden jälkeen. Mitä haluaisit tehdä näillä rahoilla? :)

Related Post

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *