3 vinkkiä maksaa laskut ilman stressiä

Mitä teet kun lasku tipahtaa postilaatikosta? Laitatko sen vain sivuun ja maksat sen myöhemmin?

 

Oon itse huomannut, että paras tapa välttää laskuista johtuvaa stressiä, on maksaa laskut heti ja tilata ne e-laskuina verkkopankkiin. Myös tulevien laskujen ennakoiminen vähentää stressiä.

 

Lue seuraavat vinkit ja ala maksamaan laskuja ilman stressiä!

 

1.Maksa laskut heti

Tiedätkö sen tunteen kun ajattelet ”ainiin, se yksi lasku pitäisi maksaa ennen viikonloppua… muistankohan maksaa sen?”. Kun maksat laskun heti, niin sun ei tarvitse enää miettiä sitä sen maksamisen jälkeen. Koita myös välttää laskujen kasautumista, jolloin kynnys maksaa laskut on korkeampi. Tämä kaikki tietenkin edellyttää, että tilillä olisi rahaa. > (Lue tämä postaus ja ala laskemaan menojasi, ja miettimään myös, mistä asioista voisit säästää.)

 

Oma tarina sakon maksamisesta:

Olin ystäväni luona kylässä ja parkkeerasin auton kadulle, johon saa pysäköidä parkkikiekolla. Oli kuitenkin sunnuntai ilta ja luulin, ettei siinä tarvitse viikonloppuisin kiekkoa. Palasin takaisin autolle parin tunnin päästä ja olin saanut parkkisakon! Mua ärsytti TODELLA paljon. No, jotta en olisi jäänyt vatvomaan asiaa, niin heti kun pääsin kotiin niin maksoin sakon. Seuraavana päivänä vielä tietenkin ärsytti vähän, mutta en voinut asialle enää mitään ja asia unohtui nopeasti. Jos en kuitenkaan olisi maksanut heti laskua, niin olisin käyttänyt energiaa sen sakon miettimiseen vielä kauan.

 

2. Tilaa laskut e-laskuina verkkopankkiin

Tämä ei ole mikään uusi juttu, mutta pakko myöntää, että itsekin havahduin tähän vasta vähän aikaa sitten. Eli tilaa kaikki paperilaskut e-laskuina verkkopankkiin. Sun ei tarvii enää syöttää erikseen tilinumeroita ja viitenumeroita! Voit valita joko automaattisen maksun tai niin, että jokaisen maksun kohdalla vahvistat maksun maksettavaksi ennen eräpäivää. Tässä ohjeet miten Nordeassa tilaat e-laskut verkkopankkiin. Tähän menee alle 5min, joten suosittelen tekemään sen nyt!

 

# Kirjaudu verkkopankkiin ja mene etusivulta kohtaan > E-laskut

 

# Valitse Uusi laskuttaja ja kirjoita hakukenttään laskuttajan nimi > Sen jälkeen paina > Tilaa e-lasku

 

# Kun olet tilannut e-laskut, voit valita, että nämä maksut maksetaan automaattisesti

En ole itse valinnut automaattista maksamista, mutta sen valitsen sitten kun on säännöllisemmät tulot. Tällä hetkellä siis e-laskut tulevat verkkopankkiini ja vahvistan ne tunnuksilla. Eli ainoa ero on vain se, että vahvistan vielä maksut ennen kuin ne lähtevät maksuun :)

 

3.Ennakoi laskut

Laske paljon sulla tulee olemaan laskuja kuukausittain. Tämän voit tehdä esim. ottamalla parin kuukauden tiliotteet ja kirjaamaan ylös kaikki laskut. Ennen seuraavaa palkkapäivää siis laske laskujen määrä suunnilleen ja varaa tilille vähintään sen verran rahaa. Voit myös tehdä erillisen tilin laskuja varten, josta makselet laskuja ja laitat e-laskut veloittumaan.

 

Eli maksa laskut heti, tilaa e-laskut verkkopankkiin ja ennakoi tulevat laskut! Pääset näin helpommalla ja siinä säästyy aikaakin.

 

 

Related Post

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *